fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Второ място в оспорван финал и индивидуални отличия за гимназистите ни на ХХ Пролетен ученически дискусионен форум

Отлично класиране направиха учениците на ЧНУ „Ерих Кестнер“ на юбилейния ХХ Пролетен ученически дискусионен форум, който се проведе на 23 март в Нов български университет. Гимназията бе представена от отборите на Яна Марковска, Кристиян Петков и Катерина Закова и на Бойко-Александър Ортнер, Велин Златков и Кристина Стоянова.

В състезанието по дебати участваха 54 гимназисти от 8 частни училища, като отборът на Бойко, Велин и Криси достигна до финал и след оспорвано съревнование зае второто място.

12 индивидуални участници бяха номинирани да представят страната ни на Международния ученически дебат в Португалия по време на ежегодната среща на ЕCNAIS (European Council of National Associations of Independent Schools). Сред тях заслужено се наредиха Велин и Кристина, които получиха и индивидуални грамоти за представянето си. Те ще имат шанса да попаднат сред петимата ученици в топ селекцията.

Пролетният ученически дискусионен форум е част от календара на Българска Асоциация на Частните Училища, а специален гост на събитието бе нейният председател – г-жа Мария Каменова, която за пореден път засвидетелства изключителна съпричастност и отдаденост към идеята и осъществяването на събитието.

По време на дебатите по актуални обществени теми, участниците демонстрираха отлични умения за бърз анализ и синтез на информация, самообладание, висока езикова култура, уважение към опонента.

Благодарим на двата ни отбора за поредното блестящо представяне, както и на резервният ни участник – десетокласникът Васко за подкрепата! На Велин и Криси пожелаваме успех за следващия етап от състезанието!

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“