fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Обучение

Когато децата прекрачат прага на училището за първи път, пред тях се отваря нов свят, пълен с непознати и вълнуващи приключения. Най-голямата отговорност на учителите в Частно основно училище „Ерих Кестнер“ е да бъдат верният партньор на малчуганите, който с опита и подкрепата си да ги въведе в света на знанието, да запали любопитството им, да събуди стремежа им да изследват и творят, да ги поощрява да питат и с жажда да усвояват нови умения и полезни знания за света.

Ученето чрез игра е сред основните методи, които преподавателите ни използват в работата си с най-малките. Доказала своята ефективност през годините, тази практика подпомага плавният преход от детската градина или семейната среда към училището. Забавната и приятелска атмосфера, индивидуалният подход към всяко дете, игрите и творческите занимания, неусетно събуждат интереса на мъниците към науката, помагат им лесно да усвоят чужд език, разкриват техните таланти и потенциал.

Проектите и груповата работа също са част от ежедневието на децата в ЧОУ „Ерих Кестнер“. Освен да затвърдят и приложат на практика своите нови знания и умения, те развиват и качества като креативност, отговорност, екипност. Чрез експерименти, практически занимания и уроци на открито децата се вдъхновяват да изследват околния свят и да търсят още нови и интересни факти по темите, които ги вълнуват.

Обучението в ЧОУ „Ерих Кестнер“ успешно съчетава задължителната програма на МОН с интензивното изучаване на чужд език. Съвместно с германски учители, разработихме доказана през годините методика на преподаване, която обединява най-добрите съвременни практики на обучението по немски език.

Компютърното обучение при нас започва от 1. клас, а английският се въвежда като втори чужд език в 4. клас.

От 1. до 7. клас, в рамките на проекта „Училище с интеркултурно обучение“, в програмата на учениците поетапно въвеждаме предмети, преподавани на немски език. Сред тях са музика, компютърни технологии, странознание, география, екология, история и работа по проекти.

За децата е изготвена и програма по интереси, в рамките на която те могат да практикуват спортове като плуване, карате, тенис на маса и тенис на корт, баскетбол, футбол, ски или да развият таланта си в клубовете по приложни изкуства, пеене, живопис, танци.

Времето сред природата е сред любимите преживявания на нашите ученици, за които организираме еднодневни екскурзии и посещения на различни интересни обекти, както и ежегодно зелено и ски училище.

Важен елемент в процеса на обучение на децата е активното включване на родителите в него. Заедно с високата квалификация и богатия опит на нашите преподаватели, те са най-големият гарант за отличното качество на подготовката в ЧОУ „Ерих Кестнер“  .

НУ „Ерих Кестнер“