fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Вие за нас

Неусетно изминаха 20 години от първия звънец на Немски училища „Ерих Кестнер“. Години, изпълнени с мигове на най-искрени детски усмивки и щастие. За нас, първите ученици на гимназия „Ерих Кестнер“, освен високата отговорност за авторитета на училището, бе и чест да сме първи, защото винаги първите задават посоката на развитие.
Днес ние с носталгия си спомняме за прекрасните моменти, изживени в училище. Човек, като порасне, винаги си дава сметка, че училищните му години освен основата на неговия живот, са и едни от най-хубавите.
Връщайки се в онези детски години в училище, си спомням за прекрасните преподаватели, за интересните и даващи знания учебни занятия, както и приятелствата, които остават за цял живот. Немски училища „Ерих Кестнер“  ни дадоха всичко, за което един ученик и дете може да мечтае. Затова ние обичаме нашето училище и винаги, когато можем, се връщаме в него, защото това е отговорността на първите – да дават пример и да поддържат искрата на детското в себе си жива.
благодаря, че бяхте част от моя живот!

Николай Маринов, випуск 2005

Когато бях малка мечтаех да порасна, да се озова в света на големите, а сега, след като стигнах този „миг“, си мисля за детството и безгрижието. Бяхме 5-годишни, когато със сестра ми Мара прекрачихме прага на училище „Ерих Кестнер“. Бяхме щастливи деца с всеотдайни учители, които ни изградиха като самостоятелни личности. Поздравявам всички, които през тези години се грижеха за нас с голяма любов и професионализъм!
С обич и признателност

Яна Христова, випуск 2013

За мен и за моите съученици „Ерих Кестнер“ беше като втори дом – място, където винаги ще бъдеш посрещнат с топлина и усмивка, място, където откривахме нови хоризонти и имахме възможността да учим с великолепни учители.
Училището ни позволи да открием от какво се интересуваме и какво вълнува сърцата ни. По време на обучението, нашите учители ни съпътстваха неотлъчно и осветяваха пътя, когато се чувствахме несигурни в себе си и своите способности. Така ние придобихме много качества, които днес ни помагат да намерим своето място в света. В „Ерих Кестнер“ разбрахме колко са важни толерантността, търпението и силата на волята. Научихме се да се стремим към високи върхове, но и да не забравяме как сме ги изкачили. Сами разбрахме колко е важно да даваш всичко от себе си и да не се отказваш, когато не успееш от първия път.
Дори сега, връщайки се назад в годините, които прекарах в училище, знам, че те са били изключително ценни, наситени със смях, радост и някоя и друга пакост.

Мария Коцева, випуск 2013

Искам да пожелая на всички, които правят Немски училища „Ерих Кестнер“ това, което са, още дълги години просперитет, защото вие знаете как да мотивирате учениците, да ги научите да учат, да вярват в себе си и да отстояват това, което са. 

На нас, първият випуск, вие дадохте най-добрия старт, който едно училище може да осигури. Благодаря ви от сърце! 

Цвета Мицова, випуск 2005
НУ „Ерих Кестнер“