fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

ПРИЕМ

С вдъхновение и отдаденост надграждаме компетенциите си, за да дадем максимална стойност на всеки наш ученик и заедно да продължим да превръщаме „Ерих Кестнер“ в не просто място за усвояване на учебен материал, а в споделено пространство, в което времето минава с усмивка, докато неусетно трупаме полезни знания и умения, развиваме таланти, споделяме успехи, празници и невероятни емоции. 

Вашето доверие към екипа ни от квалифицирани професионалисти и техните иновативни методи на преподаване са факторът, който ни мотивира да бъдем по-добри всеки ден. 

За нас ще бъде чест да станете част от семейството на Немски училища „Ерих Кестнер“!

Елате на среща с нас, за да се опознаем, да отговорим на всички Ваши въпроси и да Ви разкажем за нашата визия, успехи и методи на преподаване, доказали своята ефикасност през годините.

УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

ПРИЕМ В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

Отворен е приемът на деца в ЧОУ „Ерих Кестнер“ за учебната 2023/2024 година.

Ако кандидатствате за първи път, сте добре дошли на индивидуална среща с директора на ЧОУ „Ерих Кестнер“. Ще можете да се запознаете с условията на обучение и да зададете своите въпроси относно учебния план, организацията на обучение, седмичния режим на децата и извънкласните дейности.

След събеседването и при желание от Ваша страна, ще можете да сключите договор за обучение.

Необходими ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ 

 1. Договор за записване (предоставя се от училището);
 2. Акт за раждане;
 3. Здравно-профилактична карта, попълнена от личния лекар;
 4. Данни от личния лекар за имунизационния статус на детето, съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България. (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
 5. Данни за личния лекар;
 6. Удостоверение за преместване (ако детето идва от друго учебно заведение).

ЗАПАЗЕТЕ СРЕЩА

За повече информация и насрочване на среща можете да позвъните и на 0893 688 446 – Марияна Херакова, заместник-директор (всеки делничен ден от 9:00 до 15:00 часа)

ПРИЕМ В ГИМНАЗИЯ

Ако кандидатствате за първи път, сте добре дошли на индивидуална среща с директора на ЧНГ „Ерих Кестнер“. Ще можете да се запознаете с условията на обучение и да зададете своите въпроси относно учебния план, организацията на обучение, седмичния режим на учениците, актуалните резултати и постижения на предходните випуски на гимназията.

След събеседването и при желание от Ваша страна, ще можете да сключите договор за обучение.

При записване в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“

 • В 8. клас се приемат ученици с общ успех от удостоверението за завършен 7. клас и годишни оценки по български език, математика и чужд език – не по-малко от много добър 4.50.
 • Учениците могат да участват в класирането и с резултатите си по български език и литература и математика от тестовете в края на 7. клас.
 • За прием в 9. – 12. клас кандидатите трябва да представят документи за завършени гимназиални класове от училището, което са посещавали. С кандидатите се провежда интервю. При необходимост се полагат приравнителни изпити по ред и график, определени от директора на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер”.
 • Ученици, идващи от училища в чужбина, следва да легализират документите си в РУО София-град до началото на учебната година.

Необходими ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ 

 1. Договор за записване (предоставя се от училището);
 2. Паспортни снимки – 4 бр.;
 3. Копие от лична карта или акт за раждане;
 4. Удостоверение за завършен 7. клас (за прием в 8. клас);
 5. Копие от личен картон и удостоверение за преместване (за прием след 8. клас);
 6. Здравен картон;
 7. Данни за личния лекар

ЗАПАЗЕТЕ СРЕЩА

За повече информация и насрочване на среща можете да позвъните и на
0898 538 707 – Наталия Дойчинова, управител

НУ „Ерих Кестнер“