fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Клубове по интереси

Спортен клуб „Плуване“

Още древните гърци са оценили ползата от плуването. Според тях „Интелигентният човек може да чете, пише и плува“. Няма нищо по-полезно и ефективно от плуването – комплексен спорт, който укрепва тялото, хармонично развива всички мускули, тонизира кожата, увеличава дихателния капацитет на белите дробове, усилва сърцето. Прекрасен лек срещу стреса и нервното напрежение.

Предучилищната и началната училищна възраст са тези, при които е най-подходящо децата да се въведат  в плувния спорт. Затова в Немски училища „Ерих Кестнер“ плуването е задължително в учебната програма на Първи клас, а за останалите ученици е включено в свободноизбираемите спортове.

По време на заниманията децата усвояват началните плувни умения, постепенно разучават различни стилове на плуване, усъвършенстват своите умения за общуване и дисциплина, изграждат редица положителни качества и навици, необходими за цял живот.

График на посещенията:
Всеки петък от 14:00 ч. до 16:15 ч.
За учениците от Първи клас: Всеки понеделник от 14:00 ч. до 16:15 ч.

Ръководител: Елица Митова


Изобразително изкуство

Клубът се посещава от ученици от всички възрасти, обичащи рисуването. Стремежът при обучението е децата да изграждат свой неповторим стил,  който да отговаря на тяхната душевна същност и художествен натюрел. Рисува се по теми, предложени от преподавателя, като целта е да се развива въображението и самостоятелното мислене на децата, усета за форма и цвят. Рисунките се изпълняват с различни материали: акварел, пастел, темпера в класически и смесени цветни техники. По-големите деца правят и графични опити с мек графитен молив, маслен пастел, акварел и др.

Децата от школата се представят успешно на градски, национални и международни изложби и конкурси.

График на посещенията: Всеки петък от 13:45 ч. до 16:15 ч.

Ръководител: Людмила Величкова


Творческа работилница

Форматът на творческата работилница е многообразен и гъвкав, тъй като съчетава дейности както в училищната среда, така и извън нея.
В училище учениците правят своите първи стъпки с техниките на писане в различни жанрове. Чрез творчески задачи те създават авторски текстове, които се споделят, дискутират и редактират в групата. Водеща цел е да се изгради усет към текста и авторски почерк.
Периодично участниците в Творческата работилница се срещат на живо със съвременни автори, от които получават ценни съвети, дискутират и опознават днешната литература. Често в класната стая гостуват и творци от различни сфери на изкуството – писатели, актьори, музиканти и художници.
Творческата работилница има изградено ценно партньорство с Международния поетичен фестивал Sofia Metaphors както и с Шампионата по поезия на софийските училища „Млада метафора“, на който възпитаниците на Немски училища „Ерих Кестнер“ се представят отлично – второ място за отбора на Денис Белчева, Лили Георгиева и Калоян Димов (2022г.) и първо място за Мария Банева, Гергана Борисова и Калоян Димов (2023г.).

Ръководител: Калоян Христов

НУ „Ерих Кестнер“