fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Денят на Свети Мартин отново донесе доброто и надеждата в училище

С много настроение и усмивки в Немски училища „Ерих Кестнер“ беше посрещнат Деня на Свети Мартин. За обичания и от малки, и от големи празник из училището искряха фенери във формата на таралежи, гъски, гъби, есенни листа.

Лампички и свещи грееха край примамлива маса с апетитни чеснови филийки  и тъмночервен пунш. Но преди да ги опитат, гостите се докоснаха до топлината на Доброто, което ни е завещано от делата на Свети Мартин.

Под формата на телевизионен репортаж учениците от 3. и 4. клас разказаха легендата за гъските, изпяха някои от най-популярните песни, свързани с празника и представиха традиционната сцена на срещата между светеца и просяка. За финал малчуганите отправиха впечатляващ поздрав към публиката – танц с фенери.

Вечерта завърши с пускането на алени сърца в небето, които донесоха още усмивки и добро настроение.

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“