fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Интересни проекти, вдъхновяващи срещи и широки усмивки в Деня на отворените врати 2023

Палитра от вдъхновяващи срещи, интересни проекти и много усмивки беше Денят на отворените врати в ЧНУ „Ерих Кестнер“. След усилена работа по време на Проектната седмица, в която учениците проучваха различни актуални теми и подготвяха презентациите си, на 20 март училището прие в класните стаи родители, приятели и гости.

Събитието започна с приветствие от директора на ЧНУ „Ерих Кестнер“ – Лидия Василева, която не скри радостта си от получените резултати и постигнатото до момента.
И най-малките ученици в основното училище, и вече порасналите гимназисти, с вълнение очакваха да представят пред пълните зали темите, посветени на мотото „Предизвикателства на бъдещето“. Освен задълбочен анализ и много нови познания, те демонстрираха и отлично владеене на немски език, презентирайки работата си.

Децата от Подготвителен клас показаха, че могат да опишат и познаят плодовете и зеленчуците на немски език. Също така направиха рисувателна диктовка, като трябваше да облекат момиче и момче по инструкции от учителя. По български език работиха с жетони, като изписваха думи, отбелязвайки гласни и съгласни звукове.

Второкласниците впечатлиха своите гости с презентация на тема „Училището е игра“. За „Туризмът в България“ разказаха на публиката си учениците от 3. клас. Темата на четвъртокласниците пък бе „Открий България“.

Върху „Семейство и възпитание“ презентираха децата от 5. клас. Шестокласниците представиха своя „Училищен вестник“, а съучениците им от 7. клас – проектите си от DSD I.

Със старанието и отдадеността, които децата вложиха в разработките си, те направиха сериозна заявка за все по-успешното развитие на Проектната седмица занапред. Учениците от основното училище заслужиха овациите на своите гости не само с интересния начин на представяне на темите, но и с това, че успешно реализираха проектите си на български, английски и немски език.

Изпълнен с въодушевление бе и денят на гимназистите. Разделени в четири работни групи, изцяло на немски език, те представиха на всички в препълнената аудитория темите „Училище на бъдещето“, „Потребление и околна среда“, „Семейство и възпитание“ и „Устойчив туризъм“.

Отново по инициатива на Александра, Дияна и Стефан от 12. клас, всички презентации от Проектната седмица бяха публикувани и онлайн на създадения от тях уебсайт ТУК.

Освен удовлетворение от аплодисментите и усмивките по лицата на гостите, участниците в Проектната седмица и техните ръководители се насладиха на приятната и ползотворна работа в екип. С нея те доказаха и усъвършенстваха уменията си за разпределяне на времето и ролите при реализацията на проекти, презентационните си способности, уменията да работят с различни източници и да систематизират голяма по обем информация, както и да събират, обработват и анализират статистически данни.

Уверени сме, че ценният опит, който всички ученици от ЧНУ „Ерих Кестнер“ натрупаха в рамките на Проектната седмица, ще продължи да им бъде от полза и в бъдеще, когато се изправят пред академични и професионални предизвикателства, а спомените от Деня на отворените врати ще поставят усмивки на лицата им всеки път, щом мислено се върнат към него!

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“