fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Костенец посрещна малчуганите от 3., 4. и 5. клас с топло слънце, красиви гледки и интересни занимания

Топло есенно слънце, природни красоти и забавни игри на открито зарадваха учениците от 3., 4. и 5. клас по време на екскурзията им до село Костенец.

Най-напред малчуганите посетиха ателие, където с ентусиазъм запретнаха ръкави и се превърнаха в истински чираци в билкова работилница. Направиха си медени сапуни с прополис и пчелен прашец и научиха за лечебните свойства на природните съставки и техните многобройни приложения както в миналото от нашите предци, така и днес в медицината, кулинарията и козметичната индустрия. Като награда за добре свършената работа, децата си тръгнаха с направените от тях сапуни и по едно бурканче домашен мед, напълнено направо от кацата.

Разходката им продължи до красивия Костенски водопад, а след като се насладиха на красивата гледка, не пропуснаха да поиграят и да се позабавляват под топлите лъчи на есенното слънце.

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“