fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Кристина Стоянова и Яна Марковска ще представят ЧНГ „Ерих Кестнер“ на състезанието Международни младежки дебати

Кристина Стоянова и Яна Марковска са победителите от училищния финал на състезанието Международни младежки дебати и ще представят ЧНГ „Ерих Кестнер“ в следващия кръг от надпреварата.

Подготовката за състезанието по дебати отне на учениците от 11. клас няколко месеца, в които те, водени от преподавателя си Жана Калоянова, тренираха как се дебатира и се учеха как аргументирано, компетентно и убедително да изразяват възгледите си. Учениците на ЧНГ „Ерих Кестнер“ участват в Международните младежки дебати от години и по традиция са едни от фаворитите в надпреварата.

Състезанието дава възможност на участниците да изразяват своето мнение по различни теми от областта на училищното ежедневие, гражданските и човешки права, както и да задават критични въпроси на опонентите си в дебата, като същевременно изслушват и демонстрират уважение към гледната точка на отсрещния отбор.

На училищния кръг, който се проведе на 28. февруари,  Кристина Стоянова, Яна Марковска, Ева Петкова и Калоян Димов дебатираха по темата „Трябва ли да се забрани насочената към деца реклама на сладки изделия?“. Въпреки оспорваната конкуренция, дебатът спечелиха Кристина Стоянова и Яна Марковска, които ще представят училището ни в следващия кръг на Международни младежки дебати на 21.03.2024 г.

Стискаме им палци!

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“