fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

На специално посещение учениците от профил БЕЛ се потопиха в атмосферата на Софийския университет

Учениците от профилираната подготовка по БЕЛ имаха възможността да се запознаят отблизо с атмосферата на Софийския универсатет “Св. Кламент Охридски”.

Те и техния преподавател Калоян Христов бяха посрещнати във Факултета по славянски филологии от доц. Владислав Миланов, който проведе с тях много полезен разговор относно грамотността, езиковата култура, новите думи в българския език и тънкостите на публичната реч у нас.

Нашите възпитаници посетиха и две от упражненията на студентите в аудитории, а специално за тях беше отворена Аулата на университета.

За финал гимназистите се потопиха в дебрите на думите, като разгледаха филологоческата библиотека.

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“