fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

Отборът на ЧНГ „Ерих Кестнер“ е големият победител в поетичния шампионат „Млада метафора“

Отборът на ЧНГ „Ерих Кестнер“ спечели второто издание на поетичния шампионат „Млада метафора“.

Въпреки силната конкуренция, победата на Мария Банева, Гергана Борисова и Калоян Димов, ученици от 10 и 11 клас, беше повече от категорична. Във финалния двубой те се изправиха срещу тима на 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов”.

Отличното представяне на участниците по време на състезанието доста затрудни журито в лицето на проф. Михаил Неделчев, Силвия Чолева и Димитър Кенаров, но безспорният талант на учениците от ЧНГ „Ерих Кестнер“ заслужено им донесе първото място.

Треньор на отбора ни тази година бе Калоян Христов, а негов ментор – Аксиния Михайлова, която бе отличена с наградата и плакет за най-успешен ментор.

Всички отбори, участвали в Шампионата, получиха почетни грамоти, парични награди и книги. За хубавото настроение на младата публика, изпълнила до край залата на Американския център в Столичната библиотека, се погрижиха популярните музикални изпълнителки Миленита и Teddy Velvet, както и постоянният атрактивен водещ на шампионата поетът Петър Чухов.

Поетичното първенство се провежда по проекта на Столична библиотека „Млада метафора. Презареждане: втори шампионат по поезия на софийските училища“, финансиран по СП „Култура” 2023 на Столична община. Припомняме, че отборът на ЧНГ „Ерих Кестнер“ направи запомнящо се представяне и в първото издание на състезанието през 2022 г., когато стана вицешампион.

Пожелаваме на Мария, Гергана и Калоян вдъхновение и още по-големи успехи на поетичната сцена, а на отличните им преподаватели – да бъдат все така удовлетворени от работата си и да не спират да насърчават талантливите ни ученици към изява!

Гордеем се с вас!

Снимки: Столична библиотека

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“