fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

С вълнуващи пътешествия и много приключения за учениците от ЧОУ „Ерих Кестнер“ приключи третата седмица от Летния лагер

Изпълнена с незабравими преживявания и вълнуващи приключения беше третата седмица от Летния лагер за учениците от ЧОУ “Ерих Кестнер“.

Забавленията извън града започнаха с екскурзия до етнографския комплекс „Етър“, където малчуганите се запознаха с традиционните за България занаяти от миналото и се потопиха в бита на предците ни с огромен интерес. След това те се отправиха към Габрово и Музея на хумора и сатирата, където усмивките на лицата им, очаквано, станаха още по-широки.
Вторият ден отведе децата на пътешествие до Карлово и Сопот, където те посетиха родните къщи на Васил Левски и Иван Вазов, научиха интересни подробности за живота и делото им и отдадоха почит на двамата велики българи.

В Златица малчуганите тръгнаха по следите на изгубената „Дядова ръкавичка“, след което разгледаха фолклорния център и музей на открито в село Чавдар.

Пловдив бе сред любимите дестинации от Летния лагер на малките ученици. Невероятната атмосфера в стария град, красотата и многобройните културни богатства, бяха само началото на незабравимата екскурзия, която продължи с най-сладката среща – тази с любимия им шоколад. По време на посещението си във фабрика „Гайо“, мъниците се запознаха с историята на сладкия десерт, след което запретнаха ръкави и се заеха с приготвянето на шоколад с различни поръски. След това всеки сам изрисува своя уникална опаковка, в която да сложи готовото авторско шоколадово блокче. В края на деня туристите изненадващо попаднаха на снимачната площадка на филм за Георги Аспарухов – Гунди и имаха уникалната възможност да разгледат автомобила, с който се е оженил великият български футболист.

Третата седмица от Летния лагер завърши с приключение в пещерата „Съева дупка“. Там малките изследователи проучиха без страх уникалните сталактити, сталагмити, сталактони, хеликтити и дендрити, след което се отправиха към геопарк „Искър-Панега“ и се насладиха на една от най-живописните екопътеки в страната ни.

Седмица по-рано, в рамките на градските активности от Летния лагер, под домакинството на НСА „Васил Левски“, учениците се потопиха в магията на футбола, тениса, художествената гимнастика, скуоша и катеренето, денс аеробиката и голфа. Те имаха възможността да усвоят основите на тези спортове и да получат ценни съвети от професионалните треньори на НСА. Разбира се, не пропуснаха да се насладят и на въжения парк на Академията, за да допълнят палитрата от незабравими емоции!

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“