fbpx
office@e-kestner.eu (02) 8267 280 (02)9275773

В Немски училища „Ерих Кестнер“ започна подготовката за посрещане на Коледа

С музикален празник в Немски училища „Ерих Кестнер“ бе дадено начало на подготовката за посрещането на Коледните празници. Учениците от 2., 3., 4., 5. и 6. клас изпълниха любимите си немски коледни песни, подбрани с помощта на техните ръководители Диди Ангелова, Теменужка Стратиева и Пламена Златева.

Концертът с лекота успя да усмихне всички присъстващи и да засили нетърпението за предстоящото отбелязване на Рождество в училище.

Любимо предпразнично събитие и за учениците, и за учителите, е ежегодният Коледен базар, с който по традиция в „Ерих Кестнер“ се подпомага благотворителна кауза. Той ще се проведе на 20 декември 2023 г., а събраните средства ще бъдат дарени на кампанията Българската Коледа, която тази година е под надслов „Да дарим надежда на дете в беда“ и е насочена в помощ на децата, които се нуждаят от хирургично лечение.

За нас

Ние сме иновативно училище с отворени методи на обучение, с които успешно развиваме ключови умения за работа в екип, решаване на проблеми, организация на времето и др. С многобройни проекти стимулираме всеки наш ученик да бъде креативен, проактивен, отговорен, да мисли критично и да не спира да учи, дори и в неформална среда. Така създаваме подкрепяща атмосфера и сплотена общност, които превръщат образователния процес в незабравимо и запомнящо се приключение.

НУ „Ерих Кестнер“